BartFan to mała, rodzinna manufaktura, działająca na polskim rynku od 1988 r. Została założona przez rodzinę naukowców. Specjalizuje się w produkcji i dystrybucji zdrowej, dietetycznej żywności. Jej domeną są wyroby cukiernicze wolne od rafinowanego cukru. Dostępne w ofercie produkty są słodzone naturalnymi substancjami słodzącymi - fruktozą, stewią albo ksylitolem. Wyrabia się je ręcznie z najwyższej jakości składników, które pochodzą od sprawdzonych dostawców.
Oferta firmy BartFan jest skierowana głównie do osób prowadzących zdrowy, aktywny tryb życia. Spełni ona również oczekiwania osób o specjalnych potrzebach żywieniowych, np. diabetyków, wegan, wegetarian, chorujących na celiakię. Aktualnie w portfolio firmy można znaleźć czekolady, czekoladki, dżemy, wyroby marcepanowe, chałwy, żelki, karmelki, kremy orzechowe. Firma nie zamierza na tym poprzestać i planuje wprowadzić na rynek również specjalistyczne kosmetyki.