Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 724,00 zł | 965,00 zł | 1 206,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 724,00 zł | 965,00 zł | 1 206,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Ze względu na zawartość beta-alaniny w składzie, suplement może powodować uczucie mrowienia skóry, szczególnie w obrębie klatki piersiowej i brzucha. Jest to często spotykany efekt uboczny stosowania tego aminokwasu, który nie jest wskazaniem do zaprzestania przyjmowania go.
Pomimo że skład suplementu opiera się tylko na 4 składnikach, jest kompleksowy, pokrywając wiele płaszczyzn wspierania możliwości treningowych. Połączeniem, jakie warto rozważyć, jest dodanie porcji kreatyny.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
Alfaketoglutaran argininy (AAKG) jest solą kwasu glutarowergo i argininy. Obecność tych związków powoduje potęgowanie działania każdego z nich. Alfaketoglutaran poprawia biodostępność argininy stymulując jej rozpad do CO2 i H2O, co powoduje, że staje się prekursorem syntezy tlenku azotu. Wykazuje działanie antykataboliczne i wspomagające anabolizm. Wzmacniał działanie hormonu insuliny, insulinomimetyków (IGF-1) oraz hormonu wzrostu somatotropiny.
AAKG wchodzi w skład suplementów przedtreningowych (poprawiając ukrwienie mięśni oraz zwiększając zdolności wysiłkowe [siłę i wytrzymałość]], a także poprawia proces odnowy po treningach. Najczęściej stosowany do zwiększenia syntezy tlenku azotu (suplementy przed- i po- treningowe), zwiększającej ukrwienie mięśni i ich regenerację. Ceniony szczególnie przez przedstawicieli sportów siłowych, siłowo-wytrzymałościowych i wytrzymałościowych. Stosowany bardzo często w rehabilitacji po kontuzjach sportowych.
Jabłczan cytruliny powstaje w wyniku połączenia cząsteczki aminokwasu cytruliny i cząsteczki kwasu jabłkowego w jedną molekuła, posiadającą stabilność chemiczną i dobrze rozpuszczalną w cieczach. Zjonizowany kwas jabłkowy ma potencjał ergogenny, zapewniając uzupełnienie potencjału cytruliny o nowe właściwości. Poprawia zdolności wysiłkowe oraz zmniejsza poczucie zmęczenia, a jego suplementacja jest korzystna na każdym poziomie wytrenowania. Wpływa na równowagę kwasowo-zasadową. Powinien być stosowany przez osoby uprawiające dyscypliny sportu: siłowe, wytrzymałościowe oraz mieszane siłowo-wytrzymałościowe. Do osiągnięcia korzystnych rezultatów wskazana jest dawka jabłczanu cytruliny 6 g/24h.
Jest dostępny w postaci monopreparatów, jak i składnik preparatów złożonych (stacków kreatynowych, no-boosterów, suplementów aminokwasowych). Stosowany w suplementacji okresowej, cyklicznej i stałej.
Dawkowanie: 3–8 g na dobę (w dawkach dzielonych). Optymalna dawka do osiągania korzystnych rezultatów, sprawdzona doświadczalnie, wynosi 6 g/24h.
Beta-alanina (β-alanina) należy do β-aminokwasów (tej samej grupy do której należy I-alanina, lecz o różnych właściwościach chemicznych). W połączeniu z histydyną tworzy β-alanylo-L-histydynę (karnozynę) związek wykazujący właściwości antyoksydacyjne, chelatujące i buforujące. Karnozyna obniża poziom jonów wodorowych w komórce i pozwala na przedłużanie wysiłku, większą wydolność siły i wytrzymałości oraz wpływa na odnowę biologiczną po wysiłku. Beta-alanina dostępna jest w postaci monopreparatów oraz zaawansowanych preparatów aminokwasowych, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.
Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.
Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.
Magnez (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.
Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Każdy z nas wie, że wysokiej jakości białko to element niezbędny w diecie każdego. Nie chodzi tu jedynie o sportowców czy...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...