Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
Logowanie/Rejestracja bok@m-z.pl  +48 22 602 26 41
0 0,00 zł
Since 2005  bok@m-z.pl  +48 22 602 26 41
High Volume High Volume
InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
High Volume High Volume 59ml
Pes
5,90 zł

Wszystkie warianty:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
5,90 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
94,00 zł
(2)
Kupuję
Pes
129,00 zł
Kupuję
Universal
189,00 zł
(1)
Kupuję
  • Promocja
Anabol Amino
Hi-tec
49,00 zł 40,00 zł
Kupuję

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Kwas askorbinowy

Informacja

Kwas askorbinowy – witamina C. Jej aktywna biologicznie forma to izomer L, który skręca światło spolaryzowane w prawo, jest więc prawoskrętny (nie istnieje lewoskrętna witamina C). Jest silnym przeciwutleniaczem, redukuje ilość wolnych rodników, ograniczając stres oksydacyjny, który jest czynnikiem prowadzącym do apoptozy komórek, przez co wskazywany jest jako jedna z przyczyn zwiększonego tempa starzenia się.

Wspiera funkcje układu immunologicznego, zwiększa odporność organizmu. Jest niezbędnym elementem na szlaku syntezy kolagenu, przez co korzystnie wpływa na stan tkanki łącznej. Wspiera w ten sposób również gojenie się ran oraz zwiększa wytrzymałość naczyń włosowatych. Bierze udział w przemianach tyrozyny i karnityny, a także niektórych substancji odżywczych, przez co ma wpływ na metabolizm. Może również oddziaływać na funkcje układu nerwowego, zmniejszając uczucie zmęczenia psychicznego.

Zwiększenie podaży witaminy C jest sugerowane szczególnie w okresach zwiększonego obciążenia organizmu, w stanach pochorobowych oraz w celu przyspieszenia regeneracji. Wskazaniem do przyjmowania jej w zwiększonych dawkach jest również ciężka praca fizyczna oraz intensywne treningi.

L-Cytrulina

Informacja

Co to jest za składnik L-Cytrulina?

L-Cytrulina jest α-aminokwasem pochodnym od ornityny. Po raz pierwszy została wyizolowana z arbuza i temu zawdzięcza swoją nazwę, gdyż citrullus z łacińskiego oznacza właśnie arbuza. Cytrulina bierze udział w tlenowych procesach produkcji energii podczas wysiłku, dzięki czemu jest szczególnie atrakcyjna dla sportowców dyscyplin wytrzymałościowych. Bierze także udział w cyklu mocznikowym, zwanym też cyklem ornitynowym, przez co pomaga w pozbyciu się nadmiernych ilości amoniaku z ustroju.

W nerkach konwertuje do l-argininy, a badania naukowe sugerują, że podnosi jej poziom nawet efektywniej, niż w przypadku podawania samej argininy. Ponadto wzrost poziomu argininy wynikający z podaży cytruliny jest dłuższy i bardziej stabilny. Dzięki temu przyczynia się do wzrostu tlenku azotu i rozszerzenia światła naczyń krwionośnych. Ta właściwość sprawia, że cytrulina jest przydatna w prewencji incydentów kardiologicznych. Korzystny wpływ na układ krążenia wykorzystywany jest także w przypadku zaburzeń erekcji, gdyż podniesiony tlenek azotu może inicjować sprawniejszy napływ krwi do narządów płciowych.

L-Cytrulina zawarta jest w składzie wielu suplementów przedtreningowych i NO-Boosterów ukierunkowanych na poprawę możliwości sportowych organizmu, które można znaleźć w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Inozytol

Informacja

Inozytol jest związkiem organicznym z grupy witamin B rozpuszczalnych w płynach, występuje w postaci naturalnej, syntetyzowany w roślinach takich, jak: drożdże piwne, fasola, grejpfruty, kapusta, kiełki pszenicy, melony i zwierzęcych (wątroba).. Wraz z choliną wchodzi w skład lecytyny. Wpływa na odżywianie komórek centralnego układu nerwowego (mózgu), obniżając poziom cholesterolu LDL (złego) dzięki czemu ma zastosowanie w leczeniu choroby Alzheimera i miażdżycy. Działa uspokajająco. Odnotowano korzystne działanie inozytolu na skórę i włosy.

Glicerol

Informacja

Glicerol (gliceryna, 1,2,3-propanotriol) najprostszy alkohol trikarboksylowy, stosowany w produkcji leków (jako wypełniacz), kosmetyków oraz w przemyśle spożywczym. Stosowany w większych dawkach wpływa na gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, zwiększenie zdolności wysiłkowych oraz przedłużenie czasu trwania wysiłku w różnych dyscyplinach sportowych. W suplementacji sportowej wykorzystywany do nawodnienia komórek mięśniowych w celu zwiększenia objętości mięśni podczas wysiłku. Glicerol (alkohol cukrowy) podwyższa zdolność fosforu do uwodnienia komórek mięśniowych, pozwala na lepsze ich odżywianie i zwiększenie objętości. Ma również wpływ na gospodarkę wodno-elektrolitową oraz produkcję energii. Przyjmowany drogą pokarmową nie zmienia profilu glikemicznego krwi. Występuje w postaci stałej i płynnej (gliceryna), jako monopreparat lub składnik preparatów okołotreningowych (stacków kreatynowych, boosterów azotowych).

Dawkowanie:  5–10 g na dobę rozpuszczonych w wodzie, w okresie przed i po wysiłku. Rozpoczęcie stosowania należy zaczynać od niskich dawek i stopniowo dochodzić do dawki maksymalnej stosowanej zwyczajowo w suplementacji sportowej.

Kwas ferulowy

Informacja

Kwas ferulowy (kwas hydroksycynamonowy) - pochodna kwasu cynamonowego występująca w produktach pochodzenia roślinnego, jej aktywność biologiczna nie jest do końca rozeznana, wykazuje potencjał przeciwutleniający, wiążąc wolne rodniki tlenowe, dzięki sieciowaniu ligniny i wielocukrów zapewnia sztywność ściankom komórek. W suplementacji wykorzystywane są jego właściwości przeciwutleniające i litotropowe, jest składnikiem spalaczy tłuszczu i gainerów, jako środek zabezpieczający przed nadmiernym otłuszczeniem przy stosowaniu zbyt dużych dawek odżywek węglanowodowo-białkowych.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Reklamacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@m-z.pl +48 501 537 027