Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@m-z.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Redline Micro Burst Redline Micro Burst 100 kaps.
Vpx
169,00 zł
Magazyn:

Redline Micro Burst 100 kaps.

Vpx

od 3 sztuk tylko: 165,62 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 250g
169,00 złz VAT
3,38 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Opis produktu
Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
33,00 zł
(5)
Kupuję
Olimp
65,00 zł
(3)
Kupuję
Olimp
52,00 zł
(1)
Kupuję
Apollo's Hegemony
49,00 zł
(2)
Kupuję
MZ-STORE
59,00 zł
Kupuję
Apollo's Hegemony
69,00 zł
(2)
Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Teakryna

Informacja

Teakryna to alkaloid purynowy, który naturalnie występuje w owocach kakaowca cupuacu  (Theobroma grandiflorum) i liściach Camellia assamica. Pod względem struktury przypomina kofeinę, od której różni się dodatkową grupą ketonową i metylową. Podobnie jak kofeina pobudza, podnosi zdolność koncentracji, niweluje senność i zmęczenie. Jednak w przeciwieństwie do niej działa dłużej i raczej nie wykazuje wpływu na ciśnienie tętnicze. Zaobserwowano również, że tolerancja na teakrynę rozwija się bardzo powoli, a dzięki temu nie trzeba sięgać po coraz wyższe dawki dla osiągnięcia tego samego efektu działania. 

Teakryna, podobnie jak kofeina, jest zdolna do wiązania się z receptorami adenozyny, bez ich aktywacji. Ostateczny efekt jej działania zależy jednak od przyjętej dawki - w wysokich dawkach blokuje receptory adenozyny, w niskich wręcz przeciwnie – zwiększa poziom adenozyny w obrębie hipokampa i prawdopodobnie dzięki temu może przeciwdziałać negatywnym skutkom przyjęcia zbyt wysokiej dawki kofeiny. Oprócz tego teakryna wywiera wpływ na receptory dopaminowe. Ich aktywacja skutkuje wzrostem poziomu motywacji oraz poprawą zdolności poznawczych. Przypisuje się jej również działanie przeciwbólowe i przeciwutleniające.

W suplementacji teakryna jest traktowana jako stymulant. Stosuje się w celu zniwelowania senności i zmęczenia oraz zwiększenia wydajności umysłowej. Często łączy się ją z kofeiną po to, by wzmocnić i wydłużyć jej działanie oraz uchronić przed przykrymi konsekwencjami nadmiaru kofeiny.

Teakrynę najczęściej spotyka się w preparatach przedtreningowych i spalaczach tłuszczu bazujących na stymulantach. Na rynku są dostępne również monopreparaty zawierające czystą teakrynę, bez żadnych domieszek.  

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia.

Najczęściej stosuje się dawki od 50 do 300 mg na dobę. Dawki poniżej 50 g dają efekt relaksujący, a zbliżone do 300 mg - stymulujący. 

 

Bioperyna (BioPerine®)

Informacja

Bioperyna - wyciąg z czarnego pieprzu, będącym źródłem alkaloidu roślinnego piperyny (l-piperoylpiperydinyna), zmagającego wydzielanie soków trawiennych i wpływającego na zwiększenie dostępności pokarmów (a także innych związków chemicznych) oraz  regulującego pracę przewodu pokarmowego. Poprzez dostępność pokarmów i środków chemicznych wpływa pośrednio na rozbudowę tkanki mięśniowej oraz zwiększa zdolności wysiłkowe (psychofizyczne). Odnotowano pozytywne działanie na układ odpornościowy oraz nasilanie procesów lipolizy. Dostępna w postaci monopreparatów i jako składnik suplementów i odżywek.

Dawkowanie: od 5-10 mg na dobę.

Owoce

Informacja

Owoce – w botanicznym znaczeniu słowa – są organem roślinnym powstającym z ovarium słupka lub dna kwiatowego wytwarzającym nasiona i stanowiącym ich naturalną osłonę. W większości są to produkty drzew i krzewów (za wyjątkiem owoców roślin zielnych takich jak jagoda, truskawka, poziomka ananasowa). W znaczeniu kulinarnym, jest to jadalna część rośliny. Do najbardziej popularnych owoców należą jabłka, śliwy, pomarańcze, banany, truskawki, jagody, i cały szereg innych owoców. Większość z nich nadaje się do spożycia w stanie surowym, charakteryzują się smakiem słodkawym, a nawet słodkim, także kwaśnym. Niektóre można spożywać przez cały rok (np. w postaci mrożonek), lub wykonywać z nich przetwory: soki, kompoty, powidła i dżemy. Owoce są źródłem witamin, w szczególności kwasu askorbinowego i beta-karotenu. W ich składzie znajdują się flawonoidy, błonnik oraz składniki mineralne. W większości są niskokaloryczne. Zawierają łatwo przyswajalne cukry.

Ekstrakty ze sproszkowanych owoców, w kompleksach witaminowych, dostępne na www.muscle-zone.pl

Toothed Clubmoss

Informacja

Toothed Clubmoss (Lycopodium serratum; Huperzia serrata) jest rośliną azjatycką zawierającą hupercynę A. Hupercyna A jest alkaloidem posiadającym zdolność przenikania bariery krew-mózg, będącym katalizatorem ujemnym rozkładu acetylocholiny, usprawniającym przewodnictwo nerwowe i mającym znaczący wpływ na koncentrację, kojarzenie i zapamiętywanie, działa silnie antydepresyjnie. W suplementacji sportowej zalecana w czasie prowadzenia intensywnych treningów i podczas zawodów sportowych wymagających wysokiej koncentracji i zapamiętywania. Jest składnikiem stacków przedtreningowych i no-boosterów oraz preparatów ziołowych o podobnym działaniu.

Huperzia serrata

Informacja

Huperzia serrata - roślina z rodziny Huperziaceae występująca na Dalekim i Środkowym Wschodzie. Jest źródłem hupercyny A - alkaloidu posiadającego zdolność przenikania bariery krew-mózg, będącej katalizatorem ujemnym rozkładu acetylocholiny, usprawniającym przewodnictwo nerwowe i mającym znaczący wpływ na koncentrację, kojarzenie i zapamiętywanie. Pomaga łagodzić skutki stresu tlenowego, zapobiega depresjom oraz wykazuje właściwości neuroprotekcyjne poprawiające samopoczucie. W suplementacji sportowej zalecana w okresie przedtreningowym, przedwysiłkowym oraz w trakcie trwania wysiłku, w celu poprawy koncentracji jako składnik zaawansowanych stacków kreatynowych, no-boosterów oraz w postaci preparatów ziołowych poprawiających nastrój.

Hupercyna A

Informacja

Hupercyna A (huperzine A) - alkaloid pochodzenia roślinnego posiadający zdolność przenikania bariery krew-mózg , będący katalizatorem ujemnym rozkładu acetylocholiny, usprawniającym przewodnictwo nerwowe i mającym znaczący wpływ na koncentrację, kojarzenie i zapamiętywanie. Pomaga łagodzić skutki stresu tlenowego, zapobiega depresjom oraz wykazuje właściwości neuroprotekcyjne poprawiające samopoczucie. W suplementacji sportowej zalecana w okresie przedtreningowym, przedwysiłkowym oraz w trakcie trwania wysiłku, w celu poprawy koncentracji jako składnik zaawansowanych stacków kreatynowych, no-boosterów oraz w postaci preparatów ziołowych poprawiających nastrój.

Johimbina

Informacja

Johimbina (yohimbine) jest naturalnym alkaloidem indolowym składnikiem kory johimbiny lekarskiej (Corynathe yohimbe), uznanym afrodyzjakiem i środkiem podnoszącym potencję. Pobudza do działania układ nerwowy poprzez blokowanie receptorów adrenalicznych alfa-2. Kora drzewa johimbiny lekarskiej jest również źródłem alkaloidów (izojohimbina, alojohimbina), mogących potęgować jej działanie. Przy odpowiednim dawkowaniu, przyjmowana z kofeiną na czczo i w dłuższym okresie przed przyjęciem posiłku potęguje również procesy lipolizy w wyniku wzrostu stężenia noradrenaliny w organizmie.

W suplementacji sportowej wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (szczególnie w programach kontroli masy ciała i jego składu), zażywana przed aktywnością fizyczną. Występuje w postaci monopreparatów, ekstraktów z kory drzewa johimbiny lekarskiej, syntetyków oraz w skład preparatów o działaniu termogenicznym. Dostępna w sprzedaży w sklepie muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak ściśle określonych norm dawkowania. Niektóre źródła podają wielkość dawki optymalnej 0,2 mg/kg masy ciała (zwyczajowo stosuje się 5–10 mg na dobę).

Ostatnio na blogu

Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych

Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych

Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...

czytaj więcej

Jak poprawić wrażliwość insulinową?

Jak poprawić wrażliwość insulinową?

To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...

czytaj więcej

Czy czekolada wspomaga odchudzanie?

Czy czekolada wspomaga odchudzanie?

W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...

czytaj więcej

Ranking odżywek białkowych

Ranking odżywek białkowych

Każdy z nas wie, że wysokiej jakości białko to element niezbędny w diecie każdego. Nie chodzi tu jedynie o sportowców czy...

czytaj więcej

Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie

Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie

Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...

czytaj więcej

Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży

Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży

Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Reklamacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@m-z.pl +48 501 537 027